Saturday, August 30, 2008

US OPEN: Đoković opet 3:0, na redu je Ćilić

Drugo kolo, druga pobeda Novaka Đokovića bez izubljenog seta na US Openu. Posle Arno Klemona, Srbin je sa 3:0 izbacio i Amerikanca Roberta Kendrika. Po setovima - 7:6, 6:4, 6:4.
US OPEN: Đoković opet 3:0, na redu je Ćilić


Meč je na "Artur Ešu" trajao dva časa i 13 minuta i za to vreme, treći igrač sveta i nosilac u Njujorku nije dozvolio rivalu nijedan brejk.

Doduše, ni sam nije često uspevao da "brejkne" 113. na ATP listi, ali je na kraju ipak proslavio pobedu sa uzdignuta tri prsta. Naredni rival, u trećem kolu mu je Hrvat Marin Ćilić, 30. nosilac, koji je eliminisao Robija Đineprija sa 3:1 (6:3, 2:6, 6:2, 7:5).

Đoković je u susretu sa Kendrikom naišao na žestok otpor u prvom setu. Bodren navijačima na najvećem stadi0nu teniskog kompleksa u Njujorku, Amerikanac je držao Đokovića podalje od brejk prilike čitav prvi set, pre svega odličnim servisima, koji su uneli sigurnost u njegovu igru.

Jedino je Kendrik imao brejk loptu u prvom setu. Nije je iskoristio i došlo se do taj-brejka, koji je imao nesvakidašnji tok.

Đoković je došao do vođstva od 6:2, a onda je propustio četiri set lopte i dozvolio Kendriku da dođe do prve - 6:7. Srećom, tu je Srbin zaustavio nalet rivala i povratio vođstvo, tako da je pri rezultatu 9:8 sjajno reternirao bekhend paralelom i konačno osvojio set.

Sve posle toga bilo je lakše...

U drugom setu, Đoković je pri rezultatu 2:2 došao do prve brejk lopte na meču, ali su mu bile potrebne još dve u istom gemu da bi uspeo da "brejkne" Kendrika - 3:2, potom i 4:2, uz spašenu brejk loptu.

Do kraja seta nije bilo osvajanja gemova na servis protivnika, a pri rezultatu 5:4 Đoković je odigrao četiri perfektna poena i došao do vođstva od 2:0.

Kada je Kendrik izgubio uvodni gem trećeg seta na svoj servis, odnosno Đoković poveo sa 2:0, činilo se da će Amerikanac bandažiranih kolena popustiti, ali nije.

Bio je uporan, držao je svoj servis, ali nije uspevao da ugrozi Novakov, tako da je posle više od dva sata igre Đoković servirao za meč pri rezultatu 5:4 i ponovo nije prepustio ni poen protivniku, kojeg je do sada jednom savladao, na Kvinsu 2007. godine.

Đoković je ponovio sigurnu igru na svoj servis, baš kao protiv Klemona. Ubacio je 71 odsto prvih servisa, a kada mu je to polazilo za rukom osvajao je 72 odsto poena. Imao je i visok procenat uspešnosti i na drugi servis (71%), a jedini razlog što se meč otegao bio je ubojit servis rivala, jer je Kendrik zabeležio čak 19 asova, što je dovoljno za osvajanje skoro pet gemova.