Saturday, August 30, 2008

Bič volej Balkansko prvenstvo











Nakon 3 Vip Beach Masters turnira koji su tokom leta igrani u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, sezona odbojke na pesku završava se Balkanskim prvenstvom na Adi Ciganliji. Balkanski šampionat za seniore traje od petka do nedelje, kada su na programu polufinalni i finalni mečevi, nakon čega sledi svečana ceremonija dodele nagrada najboljim timovima. Ulaz za sve mečeve je slobodan, a organizatori su posetiocima pripremili dobru zabavu i pravi spektakl: DJ-a, igračice na pesku, raznovrsna takmičenja sa nagradama i poklone.


Od ukupno deset balkanskih zemalja koje su ostvarile pravo učešća na popularnoj „Balkanijadi“, takmičiće se njih sedam: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Makedonija, Rumunija, Srbija i Turska. Srbiju će predstavljati najbolje plasirani timovi u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji su se za ove pozicije izborili tokom prethodnih Vip Beach Masters turnira. To su, u muškoj selekciji: Stanojčić/Brčić, Žumbera/Bračulj, Radić/Tešić, Tatić/Antonić i Đurić/Mladenović, a u ženskoj selekciji: Borki/Ševarika, Kijac/Jovičić i Burmazović/Egić. Očekujemo da ćemo bodriti naše timove i u nedelju, kada se budu igrali polufinalni i finalni mečevi u obe konkurencije. Tri prvoplasirane ekipe osvojiće zlatne, srebrne i bronzane medalje i pehare, a prvih 8 timova dobiće i vredne novčane nagrade. Nagradni fond za ovaj turnir iznosi 11.500 evra.

Glavni cilj Vip Beach Masters turnira je da omogući učešće srpskih timova na FIVB World tour turnirima širom sveta i na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.. Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije je, u kontaktima sa čelnicima Svetske odbojkaške federacije (FIVB), obezbedio podršku za ubrzano uključivanje naše odbojke na pesku u međunarodna takmičenja. Srbija će se kandidovati za domaćina jednog od 5 najvećih turnira FIVB World Tour.

No comments: